PDA

View Full Version : GT4 What Is Your Quickest Time Around Nurb Ring In A Std 172



MarcsTROPHY
27-10-05, 12:56 PM
Standard 172 Time: 08'51.874

OliS
27-10-05, 01:06 PM
That's a damn good time mate =D> Is that on road tyres or sports?

I have made myself a Trophy in GT4 by taking the stock 172, adding a chip which took it up to 179bhp (close enough) and adding the sports suspension kit. Running this car on road tyres I have only managed a 08'55!

Spent hours practicing with the Std 172 on road tryes before I went out the 'Ring last year, was such a good help for learning the track, even then though my best time on GT4 was a 09'03, you time should be applauded mate!

Maybe we should set up a mini league! :lol:

MarcsTROPHY
27-10-05, 02:44 PM
Yeah mini league sounds amazing. I changed the oil on the car as soon as I bought it that gives you extra bhp its got 181bhp. This happens to every car you buy Good cheat :) . No tuning at all on sports medium front and back tyres. I've been playing it all day today! The more you practise the better you know the course and the lines to take. I have done 9'51.290 in a bog standard 106 rallye. I'd love to try it for real I'd be aiming for under 10mins probably how realistic is the course to real life?

OliS
27-10-05, 05:09 PM
Course is very realistic to real life, managed to run a 9m40s lap last spring in my std 172, and there was a yellow flag incident though Brunchen, so I am hoping to go quite a bit faster in my Trophy when I go out next spring :D

In GT4 try it on road tyres, makes the cars a bit more realistic.

We will see if anyone else has any times to add before we set up a league, and I guess we will all have to agree on rules for car specs as well :roll:

hyb
27-10-05, 06:02 PM
wow nice time, gonna be playing ps2 all night now :D

jezza l
28-10-05, 09:25 AM
i've been playing forza on the xbox and as the cars handle/ brake completely differently it takes me a couple of hours to get back in GT4 mode. May well have a play tonight though!

iain_c
28-10-05, 11:27 AM
i think someone on cliosport got 8,51 in real life with a 172 cup.

hyb
28-10-05, 11:46 AM
http://www.japcomputing.com/DSC_0050.JPG

8:48:599
Soft tyres Arcade Time Trial

Do i take no1 ? :D

hyb
28-10-05, 11:47 AM
That was my first lap, I reckon with some more laps I could get 8:40.

hyb
28-10-05, 12:20 PM
8:46:766 second lap. gettin there!

jezza l
28-10-05, 12:25 PM
mean't to be doing this on road or medium tyres though!!

OliS
28-10-05, 12:29 PM
So what we gonna do fellas, set up some quick rules and regs that we should all abide to? :D

hyb
28-10-05, 02:11 PM
http://www.japcomputing.com/ring/

Let the games begin!

Leebo
28-10-05, 08:46 PM
well i had ago with road tyres on and did the ring with standard clio oil changed to give 181bhp and sport suspension did the ring on first lap in 8:49 this was in GT mode.

Leebo
28-10-05, 08:47 PM
forgot too didn't have any driving aids on including TCS.

hyb
28-10-05, 10:04 PM
I think if we're going to do a leaderboard we should stick to the arcade time trial, its all down to driver skill rather then what tuning you've done to the car then.

OliS
29-10-05, 01:11 PM
Agreed, Arcade mode is the best way to try and ensure that we are all on a level playing field, however I really think we should do this on road tyres as it offers a bit more of a challenge.

So the spec is, Arcade mode, std 172, road tyres, driver aids and transmission is up to the player.

Had a go this morning, and although I am the first to post an arcade time on road tyres my time seems a bit pants - 9'19.442 :oops: and I told my missus' I was the king of the 'ring! :wink:

OliS
29-10-05, 02:45 PM
Down to a 9'09.495 :D

It seems as though even if you select road tyres after you have selected the 172, you still have to then select road tyres again in the quick tune section on the set-up menu before you start the time trial.

hyb
29-10-05, 03:01 PM
ah ok you win, road tyres it is. I'll re do my lap :D

jon_r
29-10-05, 03:28 PM
We did this on Cliosport when the game first appeared. From memory i got down to a 8:33 I think. Ben R was in the mid 8:20's!!!

:shock:

hyb
29-10-05, 03:36 PM
no way that could have been standard 172's on road tyres tho.

9'04:449 is me best so far

Leaderboard : http://www.japcomputing.com/ring/

fUbAr
01-11-05, 10:14 PM
Moved to General Chat :)

hyb
04-11-05, 09:38 AM
MarcsTrophy that's a very quick time, can't get anywhere near it :(

OliS
04-11-05, 01:46 PM
Guess there are gonna be a couple of late nights this weekend! 8'58 is indeed very quick! :D

Nik
04-11-05, 02:42 PM
I think we need a screenshot as proof of that time :lol:

ducks butt
04-11-05, 06:16 PM
My PS2 has died. Fourth one, keep getting disk read error again. I'm not going to buy another.

OliS
07-11-05, 01:52 PM
Fourth one! Sony must be loving you :lol:

Might as well wait for the PS3 and GT5 :D

For those of us who are still trying to go quicker in the std 172 around the 'Ring in GT4, mucking around over the weekend, I realised that it is much more fun to use the sports tyres than the road tyres, so my proposal is to take off the limits for tyres.

Therefore the only rule is to compete in time trial mode in arcade. Over the weekend I managed an 8'42 (can't remember the exact time, will check when I get home) using soft sports tyres.

Hyb, do you want to update the leaderboard with the new tyre regs?

hyb
07-11-05, 03:47 PM
Can do, if peeps dont mind redoing laps :)

ducks butt
07-11-05, 06:00 PM
I'll get Xbox 360 first for Project Gotham 3, but i couldn't live with out GT so i'll have to get PS3 just for that. Fingers crossed it will be online.

hyb
07-11-05, 06:25 PM
Same ducks butt, Project gotham on xbox, but only have my ps2 for gt :)

Cue
02-08-06, 03:16 PM
i know what i'll be doing this w/e lol

Steve
03-08-06, 07:08 AM
I found that just doing the oil change gets the 172 to 181bhp. I've got two, one standard and one tuned up a little.

GT4 is the only game I play now, haven't bought another game for a couple of years. You can grow out of everything it seems, everything except Gran Turismo!

About the disc read error - seriously, open the thing up, 6 screws, clean the lens with some alcohol solution or any non-corrosive cleaning spirit, do it back up, it will work like new. My PS2 was inoperable for months before a friend that used to charge £25 to 'fix' other peoples told me about this. Even if you don't get the disc read error you should do this, it makes the loading times much quicker.

ducks butt
03-08-06, 06:04 PM
oooh i need to fix my PS2 it hasn't worked for about 8 months. I'll give that a try.....

Steve
03-08-06, 07:07 PM
oooh i need to fix my PS2 it hasn't worked for about 8 months. I'll give that a try.....

Beer at TRAX if it works? :wink:

ducks butt
04-08-06, 06:57 PM
if it works.................ha ha. I didn't mention i threw it against a wall in a fit of rage when it broke so it may need more than a clean.